Opis przepisu

Pyszna i aromatyczna pasta z dodatkiem świeżego koperku. Idealnie sprawdzi się na śniadanie czy kolacje.

Kategoria: Śniadania
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

1 opakowanie łososia wędzonego w dymie klonowym SuperFish
3 ugotowane jajka na twardo
150g serka twarogowego
1 natka świeżego koperku
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
1 łyżka czarnuszki
chleb żytni
zielona sałata
pomidorki koktajlowe
1/2 ogórka zielonego

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Jajka obierz ze skorupki. Łososia pokrój na drobną kostkę. 1/2 natki koperku drobno posiekaj.
Twarogowa pasta z wędzonym łososiem i jajkiem
2. Do miseczki przełóż twarożek, dodaj posiekane jajko, łososia i koperek. Dodaj majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Twarogowa pasta z wędzonym łososiem i jajkiem
3. Chleb pokrój na kromki. Ułóż liść sałaty oraz porcję pasty łososiowej. Posyp świeżym koperkiem i czarnuszką. Na górze ułóż pomidorki oraz plasterki ogórka.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności