Opis przepisu

Myślimy, że to danie śmiało może być pretendentem do wczesnojesiennego comfort foodu. Jest rozgrzewające, niezwykle smaczne, a w dodatku zdrowe. Polecamy je absolutnie wszystkim!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120 g
100 g białej fasoli
100 g wędzonego boczku
3-4 liście jarmużu
sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sos sojowy do smaku
sos koperkowy
olej

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Zanim rozpoczniesz gotowanie, namocz fasole w wodzie przez kilka godzin, a następnie posól ją, ugotuj do miękkości i odcedź.
2. Boczek pokrój w plasterki i usmaż na patelni na złoty kolor. Do boczku dodaj posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę. Całość dopraw pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę podduś.
3. Łososia dopraw solą, pieprzem i natłuść odrobiną oleju z obu stron, a następnie usmaż na patelni. Na talerze wyłóż gorąca fasolę, zgrillowanego łososia, a całość polej sosem koperkowym.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności