Opis przepisu

Kto nie lubi ciast! Ale czy jedliście już ciasto z…łososiem? To niebanalna a jednocześnie zdrowa przekąska.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

opakowanie łososia Atlantyckiego wędzonego w dymie dębowym Superfish
200 g szpinaku
3 jajka
40 g mąki
200 g serka kanapkowego
1 łyżka koperku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Liście szpinaku umyć i osuszyć. Zblendować.
2. Dodać jajka, mąkę, przyprawy oraz proszek do pieczenia i dokładnie połączyć całość.
3. Przelać masę na dużą formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 12 minut w 180 stopniach.
4. Kroimy upieczone i ostudzone ciasto na 6 równych rzędów. Umieszczamy ciasto warstwami przekładając je serkiem kanapkowym a na górze umieszczamy łososia wędzonego oraz świeży koperek. Możemy przekroić na mniejsze kawałki. Smacznego!

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.