Szpinakowy przekładaniec z wędzonym łososiem

Kto nie lubi ciast! Ale czy jedliście już ciasto z…łososiem? To niebanalna a jednocześnie zdrowa przekąska.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Szpinakowy przekładaniec z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Liście szpinaku umyć i osuszyć. Zblendować.
    2. Dodać jajka, mąkę, przyprawy oraz proszek do pieczenia i dokładnie połączyć całość.
    3. Przelać masę na dużą formę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 12 minut w 180 stopniach.
    4. Kroimy upieczone i ostudzone ciasto na 6 równych rzędów. Umieszczamy ciasto warstwami przekładając je serkiem kanapkowym a na górze umieszczamy łososia wędzonego oraz świeży koperek. Możemy przekroić na mniejsze kawałki. Smacznego!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności