Opis przepisu

Sałatka idealna na śniadanie, kolacje czy też jako przystawka.

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

120 g łososia wędzonego
2 awokado
Sok z 1 cytryny
4 gałązki koperku
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
3-4 łyżki gęstego jogurtu np. typu greckiego
Chili w płatkach lub proszku
Sól

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Część miąższu ostrożnie wydrążamy łyżeczką, pozostawiając ok. półcentymetrowe brzegi. Obficie skrapiamy cytryną, żeby miąższ nie ściemniał. Kawałki awokado pokrojone w kostkę i łososia wkładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, jogurt i drobno posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą i według uznania chili. Ostrożnie mieszamy.
Sałatka z łososiem wędzonym i awokado
2. Sałatką napełniamy połówki awokado. Dekorujemy koperkiem i płatkami chili.
Sałatka z łososiem wędzonym i awokado

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności