Sałatka z łososiem wędzonym i awokado

Sałatka idealna na śniadanie, kolacje czy też jako przystawka.

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Sałatka z łososiem wędzonym i awokado

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Awokado przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Część miąższu ostrożnie wydrążamy łyżeczką, pozostawiając ok. półcentymetrowe brzegi. Obficie skrapiamy cytryną, żeby miąższ nie ściemniał. Kawałki awokado pokrojone w kostkę i łososia wkładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, jogurt i drobno posiekany koperek. Doprawiamy do smaku solą i według uznania chili. Ostrożnie mieszamy.
    2. Sałatką napełniamy połówki awokado. Dekorujemy koperkiem i płatkami chili.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności