Opis przepisu

Quesadillas można przygotować z przeróżnymi dodatkami. My podpowiadamy Wam nasze ulubione połączenia smakowe. Jeśli jeszcze go nie próbowaliście, to polecamy!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

1/2 szklanki creme fraiche lub kwaśnej śmietany
2 łyżki mielonej papryczki chipotle w sosie adobo
2 łyżki soku z limonki
szczypta soli i pieprzu
1/4 szklanki serka śmietankowego
60 g świeżego sera koziego
3 tortille
85 g wędzonego łososia w kawałeczkach
1/4 szklanki drobno posiekanej szalotki
1/4 szklanki drobno posiekanej czerwonej papryki
½ szklanki pokrojonego w kostkę awokado
Grubo posiekana świeża kolendra

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. W małej misce wymieszaj pierwsze 5 składników. W innej misce wymieszaj serek śmietankowy i kozi ser, aż się połącz. Powstałą mieszanką posmaruj tortille. Na połowie placka połóż łososia, posiekaną szalotkę oraz paprykę i awokado. Złóż na pół.
2. Połóż quesadille na wysmarowanej oliwą patelni. Smaż na średnim ogniu, aż lekko się zrumienią, a sery się rozpuszczą, po 1-2 minuty z każdej strony. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem i posypane kolendrą.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności