Quesadillas z łososiem i sosem chipotle

Quesadillas można przygotować z przeróżnymi dodatkami. My podpowiadamy Wam nasze ulubione połączenia smakowe. Jeśli jeszcze go nie próbowaliście, to polecamy!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Quesadillas z łososiem i sosem chipotle

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. W małej misce wymieszaj pierwsze 5 składników. W innej misce wymieszaj serek śmietankowy i kozi ser, aż się połącz. Powstałą mieszanką posmaruj tortille. Na połowie placka połóż łososia, posiekaną szalotkę oraz paprykę i awokado. Złóż na pół.
    2. Połóż quesadille na wysmarowanej oliwą patelni. Smaż na średnim ogniu, aż lekko się zrumienią, a sery się rozpuszczą, po 1-2 minuty z każdej strony. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem i posypane kolendrą.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności