Opis przepisu

Choć jajka kojarzą się głównie z Wielkanocą, nie może ich zabraknąć również na wigilijnym stole. Szczególnie w pikantnej wersji znanej w anglojęzycznych krajach jako „deviled eggs”, czyli „po diabelsku”. A jak dodamy do tego jeszcze wędzonego łososia, to – wbrew tej nazwie – otrzymamy prawdziwe „niebo w gębie”!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia amerykańska
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

6 jajek
100 g łososia wędzonego na zimno SuperFish (drobno pokrojonego)
1 cebula (drobno posiekana)
5-6 łyżek serka śmietankowego
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka soku z cytryny
Szczypta soli
Pieprz i mielona papryka chili

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Ugotuj jajka na twardo i obierz ze skorupki.
2. Przekrój je na pół. Wyjmij żółtka i przełóż do sporego naczynia. Białka odłóż na bok.
3. W naczyniu wymieszaj żółtka z serkiem śmietankowym, drobno pociętym łososiem, pieprzem, papryką chili, cebulą, sokiem z cytryny i solą.
4. Powstałą pastą nafaszeruj białka. Udekoruj dodatkową porcją mielonego chili, ćwiartkami cytryny i ewentualnie kiełkami. Gotowe!

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.