Pikantne jajka z wędzonym łososiem na świąteczny stół

Choć jajka kojarzą się głównie z Wielkanocą, nie może ich zabraknąć również na wigilijnym stole. Szczególnie w pikantnej wersji znanej w anglojęzycznych krajach jako „deviled eggs”, czyli „po diabelsku”. A jak dodamy do tego jeszcze wędzonego łososia, to – wbrew tej nazwie – otrzymamy prawdziwe „niebo w gębie”!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia amerykańska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Pikantne jajka z wędzonym łososiem na świąteczny stół

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Ugotuj jajka na twardo i obierz ze skorupki.
    2. Przekrój je na pół. Wyjmij żółtka i przełóż do sporego naczynia. Białka odłóż na bok.
    3. W naczyniu wymieszaj żółtka z serkiem śmietankowym, drobno pociętym łososiem, pieprzem, papryką chili, cebulą, sokiem z cytryny i solą.
    4. Powstałą pastą nafaszeruj białka. Udekoruj dodatkową porcją mielonego chili, ćwiartkami cytryny i ewentualnie kiełkami. Gotowe!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności