Opis przepisu

Choć nie jest to chłodnik, to ten krem doskonale sprawdzi się nie tylko jesienią czy zimą, ale także w samym środku lata. A w dodatku wcale nie jest trudno go przyrządzić!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

600 g mrożonego zielonego groszku
1 l bulionu warzywnego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka suszonej natki pietruszki
3 ząbki czosnku
1 średnia cebula
1 łyżka soli
Szczypta pieprzu
100 g łososia wędzonego na zimno SuperFish
Opcjonalnie: Odrobina śmietany lub sera feta

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Rozgrzej oliwę w garnku. Dodaj posiekaną cebulę i tarty czosnek. Duś przez ok. minutę, po czym dodaj groszek. Znowu duś - tym razem przez 5 minut.
2. Następnie dodaj bulion, sól, pieprz i natkę pietruszki. Przykryj i gotuj. Gdy całość się zagotuje, wyłącz ogień i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
3. Spróbuj kremu i jeśli uznasz, że jest taka potrzeba - dopraw.
4. Podawaj z wędzonym łososiem i ewentualnie odrobiną śmietany lub sera feta pokrojonego w drobną kostkę. Smacznego!

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności