Orzeźwiający krem z zielonego groszku z wędzonym łososiem

Choć nie jest to chłodnik, to ten krem doskonale sprawdzi się nie tylko jesienią czy zimą, ale także w samym środku lata. A w dodatku wcale nie jest trudno go przyrządzić!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Orzeźwiający krem z zielonego groszku z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Rozgrzej oliwę w garnku. Dodaj posiekaną cebulę i tarty czosnek. Duś przez ok. minutę, po czym dodaj groszek. Znowu duś - tym razem przez 5 minut.
    2. Następnie dodaj bulion, sól, pieprz i natkę pietruszki. Przykryj i gotuj. Gdy całość się zagotuje, wyłącz ogień i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
    3. Spróbuj kremu i jeśli uznasz, że jest taka potrzeba - dopraw.
    4. Podawaj z wędzonym łososiem i ewentualnie odrobiną śmietany lub sera feta pokrojonego w drobną kostkę. Smacznego!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności