Opis przepisu

Każdy moment jest dobry na skorzystanie z dobroci bardzo wyrazistej kuchni meksykańskiej. Co ciekawe – jeden z jej największych hitów, czyli tacos, da się zrobić w wersji rybnej! Oto niezawodny sposób!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia meksykańska
Metoda przyrządzania: Pieczenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

450 g łososia wędzonego na gorąco SuperFish
1 łyżeczka kuminu
3 łyżki oliwy z oliwek
2 szklanki drobno pociętej czerwonej kapusty
1 awokado
3 łyżki soku z limonki
8 placków kukurydzianych do tacos (podgrzanych)
8 placków kukurydzianych do tacos (podgrzanych)
sól i pieprz

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Obtocz łososia w kuminie oraz ¼ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu, a następnie owiń go folią aluminiową.
2. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza i piecz w nim łososia przez 7 minut. Gdy już będzie gotowy, podziel go na małe kawałki.
3. Wymieszaj kapustę z drobno pokrojonym awokado, sokiem z limonki, pozostałą oliwą i połową łyżeczki soli.
4. Podgrzej placki na patelni i rozłóż na nich łososia. Solidnie obsyp powstałą sałatką oraz posiekaną kolendrą. Opcjonalnie można również dodać drobno pokrojone papryczki chili i swój ulubiony sos. Smacznego!

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności