Meksykańskie tacos z wędzonym łososiem

Każdy moment jest dobry na skorzystanie z dobroci bardzo wyrazistej kuchni meksykańskiej. Co ciekawe – jeden z jej największych hitów, czyli tacos, da się zrobić w wersji rybnej! Oto niezawodny sposób!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia meksykańska
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Meksykańskie tacos z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Obtocz łososia w kuminie oraz ¼ łyżeczki soli i ¼ łyżeczki pieprzu, a następnie owiń go folią aluminiową.
    2. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza i piecz w nim łososia przez 7 minut. Gdy już będzie gotowy, podziel go na małe kawałki.
    3. Wymieszaj kapustę z drobno pokrojonym awokado, sokiem z limonki, pozostałą oliwą i połową łyżeczki soli.
    4. Podgrzej placki na patelni i rozłóż na nich łososia. Solidnie obsyp powstałą sałatką oraz posiekaną kolendrą. Opcjonalnie można również dodać drobno pokrojone papryczki chili i swój ulubiony sos. Smacznego!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności