Makaron ze szpinakiem i wędzonym lososiem
Opis przepisu
Szybka i bardzo pożywna porcja do pracy
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia polska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
150 g dowolnego makaronu
100 g wędzonego łososia
Serek topiony
Świeży czosnek
Masło
Garść szpinaku
Plasterki cytryny
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy makaron i w 3/4 szklanki wody rozpuszczamy serek topiony. Łososia kroimy w drobna kostkę. W garnku rozpuszczamy masło, wciskamy świeży czosnek i dodajemy szpinak czekając aż zmięknie. Dodajemy łososia przez min. mieszając i dodajemy makaron oraz wlewamy sos powstały z serka. Całość zagotowujemy czekając aż sos zgęstnieje i wszystko stworzy całość. Nakładamy na talerz razem z plastrami cytryny.
Zostaw recenzję