Makaron ze szpinakiem i wędzonym lososiem

Szybka i bardzo pożywna porcja do pracy

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia polska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Makaron ze szpinakiem i wędzonym lososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy makaron i w 3/4 szklanki wody rozpuszczamy serek topiony. Łososia kroimy w drobna kostkę. W garnku rozpuszczamy masło, wciskamy świeży czosnek i dodajemy szpinak czekając aż zmięknie. Dodajemy łososia przez min. mieszając i dodajemy makaron oraz wlewamy sos powstały z serka. Całość zagotowujemy czekając aż sos zgęstnieje i wszystko stworzy całość. Nakładamy na talerz razem z plastrami cytryny.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności