Opis przepisu

Letnia sałatka z wędzonym łososiem, szparagami, serem dojrzewającym, szparagami i truskawkowym vinegret.

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

Mieszanka ulubionych sałat
1 opakowanie łososia wędzonego w dymie olchowym SuperFish
0,5 pęczka zielonych szparagów
100g sera dojrzewającego (dowolnego)
8 truskawek
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
2 łyżki oliwy
Sól
Pieprz
1 łyżeczka cukru

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, wrzucamy na 3 minuty do gotującej się wody z 1 łyżeczką soli i cukru.
2. 6 truskawek, oliwę, sok z cytryny, miód, pieprz i sól zblenduj na jednolity sos.
3. Wybrane sałaty ułóż na talerzu, połóż na nie pokrojone ciepłe szparagi, pokrojony ser dojrzewający i łososia wędzonego oraz 2 truskawki przekrojone na pół. Polej vinegret.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności