Letnia sałatka z wędzonym łososiem i truskawkowym vinegret

Letnia sałatka z wędzonym łososiem, szparagami, serem dojrzewającym, szparagami i truskawkowym vinegret.

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Letnia sałatka z wędzonym łososiem i truskawkowym vinegret

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, wrzucamy na 3 minuty do gotującej się wody z 1 łyżeczką soli i cukru.
    2. 6 truskawek, oliwę, sok z cytryny, miód, pieprz i sól zblenduj na jednolity sos.
    3. Wybrane sałaty ułóż na talerzu, połóż na nie pokrojone ciepłe szparagi, pokrojony ser dojrzewający i łososia wędzonego oraz 2 truskawki przekrojone na pół. Polej vinegret.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności