Opis przepisu

Tego absolutnego hitu każdej imprezy po prostu nie mogło u nas zabraknąć. Kanapeczki (czasami zwane też koreczkami) ze śledziem to po prostu podstawa każdego imprezowego stołu. Ale czy jedliście je już w takim wydaniu, w którym jedną z głównych ról grają również ziemniaki? Jeśli nie, to warto spróbować.

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

Wąska bagietka
Oliwa z oliwek
4 nieduże ziemniaki
3-4 filety ze śledzia z krojoną cebulką SuperFish
Świeży ogórek
Pomidorki koktajlowe
Wykałaczki

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Obierz i ugotuj ziemniaki. Gdy będą już miękkie, daj im przestygnąć. Po tym pokrój je w cienkie plastry.
2. Pokrój bagietkę na kromki o grubości ok. 1,5 cm i każdą z nich skrop z jednej strony oliwą z oliwek.
3. Pokrój w cienkie plastry ogórka, a filety ze śledzia podziel na części o szerokości nieco mniejszej niż średnica bagietki.
4. Na każdej z kromek bagietki (od strony skropionej oliwą) ułóż kolejno: plaster ziemniaka, plaster ogórka, kawałek śledzia i pomidorka koktajlowego. Całość przebij wykałaczką, aby wszystko dobrze się trzymało.
5. Gotowe! Ułóż kanapeczki elegancko na talerzu i podaj swoim gościom!
Kieszonki na grilla z łososiem

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.