Imprezowe kanapeczki ze śledziem

Tego absolutnego hitu każdej imprezy po prostu nie mogło u nas zabraknąć. Kanapeczki (czasami zwane też koreczkami) ze śledziem to po prostu podstawa każdego imprezowego stołu. Ale czy jedliście je już w takim wydaniu, w którym jedną z głównych ról grają również ziemniaki? Jeśli nie, to warto spróbować.

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Imprezowe kanapeczki ze śledziem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Obierz i ugotuj ziemniaki. Gdy będą już miękkie, daj im przestygnąć. Po tym pokrój je w cienkie plastry.
    2. Pokrój bagietkę na kromki o grubości ok. 1,5 cm i każdą z nich skrop z jednej strony oliwą z oliwek.
    3. Pokrój w cienkie plastry ogórka, a filety ze śledzia podziel na części o szerokości nieco mniejszej niż średnica bagietki.
    4. Na każdej z kromek bagietki (od strony skropionej oliwą) ułóż kolejno: plaster ziemniaka, plaster ogórka, kawałek śledzia i pomidorka koktajlowego. Całość przebij wykałaczką, aby wszystko dobrze się trzymało.
    5. Gotowe! Ułóż kanapeczki elegancko na talerzu i podaj swoim gościom!
    Kieszonki na grilla z łososiem
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności