Opis przepisu

Od dzisiaj nie musisz już chodzić do eleganckiej restauracji z owocami morza, aby zjeść pysznego steka z tuńczyka ahi. Wypróbuj nasz prosty przepis, dzięki któremu przygotujesz idealnie wysmażony stek z tuńczyka.

Główny składnik: Tuńczyk
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

2 steki z tuńczyka
1 łyżeczka soli koszernej
¼ łyżeczki pieprzu cayenne
½ łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka całych ziaren pieprzu

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Wysusz steki z tuńczyka i posmaruj z obu stron solą i pieprzem cayenne.
2. Roztop masło na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Dodaj oliwę z oliwek i ziarna pieprzu. Smaż przez ok. 5 min., aż ziarna pieprzu zmiękną.
3. Delikatnie umieść przyprawionego tuńczyka na patelni i gotuj do pożądanego stopnia wysmażenia, od 30 sekund do 1 1/2 minuty z każdej strony.
4. Pokrój tuńczyka w plastry o grubości ½ - 1 cm i podawaj z ulubionym sosem.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.