Ahi steki z tuńczyka

Od dzisiaj nie musisz już chodzić do eleganckiej restauracji z owocami morza, aby zjeść pysznego steka z tuńczyka ahi. Wypróbuj nasz prosty przepis, dzięki któremu przygotujesz idealnie wysmażony stek z tuńczyka.

Główny składnik: Tuńczyk
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Ahi steki z tuńczyka

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Wysusz steki z tuńczyka i posmaruj z obu stron solą i pieprzem cayenne.
    2. Roztop masło na żeliwnej patelni na średnim ogniu. Dodaj oliwę z oliwek i ziarna pieprzu. Smaż przez ok. 5 min., aż ziarna pieprzu zmiękną.
    3. Delikatnie umieść przyprawionego tuńczyka na patelni i gotuj do pożądanego stopnia wysmażenia, od 30 sekund do 1 1/2 minuty z każdej strony.
    4. Pokrój tuńczyka w plastry o grubości ½ - 1 cm i podawaj z ulubionym sosem.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności