Opis przepisu

Klasyka zawsze się broni! Na leniwe, niedzielne śniadanie propozycja idealna – jajecznica z kanapką z łososiem, temu połączeniu nikt nie odmówi!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 10 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

2 kromki białego chrupkiego pieczywa
30 g masła z odrobiną oliwy z oliwek
6 dużych jajek
1 cytryna
4 plastry wędzonego łososia

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Włóż pieczywo do tostera, a na patelni rozpuść masło.
2. Rozbełtaj jajka, przypraw solą i pieprzem i wylej na patelnię.
3. Przekrój cytrynę na 4 cząstki, skrop nią wędzonego łososia. Dodaj sporą ilość pieprzu.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.