Opis przepisu

Marynowany śledzik, jabłka, cebula oraz buraczki przykryte śmietaną! Miłośnicy śledzi pokochają tą tradycyjną niemiecką potrawę!

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia niemiecka
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

6 filetów śledzia matjasów
2 średnie jabłka
1 ugotowany burak
4-5 ogórków kiszonych
2-3 łyżki soku z ogórków
1 łyżka oleju słonecznikowego
1 łyżka octu winnego
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka musztardy
1 szklanka kwaśnej śmietany
¼ szklanki śmietany 18%
3 łyżki majonezu
1-2 łyżki koperku
sól i pieprz

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. W małej miseczce, wymieszaj sok z ogórka, musztardę, olej, ocet, sól, cukier do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj do śmietany 18%, kwaśnej śmietany, majonezu, musztardy i koperku.
2. Połóż filety z śledzi, jabłka, buraki, cebulę i ogórki w dużej misce. Wylej na to dressing i delikatnie mieszaj aż do połączenia. Dodaj sól i pieprz do smaku. Jeśli dressing jest za rzadki, dodaj więcej kwaśnej śmietany lub majonezu.
3. Do podania, połóż kilka plasterków ugotowanego jajka i posyp koperkiem.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności