Opis przepisu

Oto kolejna propozycja na przygotowanie pstrąga tęczowego SuperFish, którego w zamrożonej formie kupicie w sklepach Biedronka. Tym razem rybę smażymy i podajemy w wersji inspirowanej kuchnią śródziemnomorską.

Główny składnik: Pstrąg
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

4 filety mrożonego pstrąga tęczowego SuperFish
2 szklanki pomidorków cherry (krojonych w połówki)
1 szklanka czarnych oliwek bez pestek
1 łyżeczka tartego czosnku
1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki siekanej natki pietruszki
1 łyżka oleju rzepakowego
świeżo wyciśnięty sok z 1 małej cytryny
Kawałek masła

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Zacznij od rozmrożenia filetów z pstrąga tęczowego SuperFish zgodnie z naszym poradnikiem.
2. W średnim rondlu rozpuść masło na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny, pomidorki, oliwki, czosnek, pół łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli. Gotuj całość przez ok. 3 minuty. Następnie zdejmij z ognia, dodaj natkę pietruszki i dobrze wymieszaj.
3. Rozgrzej dużą patelnię, umieść na niej połowę oleju rzepakowego i rozprowadź po całym naczyniu.
4. Filety posyp równomiernie pozostałą solą i pieprzem, a następnie smaż po dwie sztuki na patelni - po dwie minuty na każdą stronę. Po pierwszych dwóch filetach powtórz krok drugi, czyli rozgrzej na patelni pozostałą część oleju.
5. Przed podaniem dania, zalej ryby masłem cytrynowym z pomidorkami i oliwkami. Gotowe!

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności