Opis przepisu

Dla miłośników ryb i owoców – tych tradycyjnych i morza. Prawdziwa uczta dla zmysłów, czyli sałatka owocowa z łososiem i krewetkami.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

Łosoś atlantycki wędzony w dymie dębowym SuperFish
1 nektarynka
2 morele
Kawałek arbuza
Kawałek niebieskiego sera
Świeże listki mięty
Kilka krewetek
Sok z cytryny
Pieprz cytrynowy
1 ząbek czosnku
Szczypta soli
Odrobina masła klarowanego

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Nektarynkę oraz morele umyć, przepołowić i pokroić na plasterki. Arbuza pokroić w większą kostkę. Ser niebieski pokroić na drobną kostkę.
Sałatka owocowa z łososiem i krewetkami
2. Owoce mieszamy i przekładamy na duży talerz. Kawałki łososia układamy pomiędzy owocami. Posypujemy serem niebieskim oraz listkami mięty.
Sałatka owocowa z łososiem i krewetkami
3. Czosnek rozgniatamy w moździerzu, przekładamy z masłem na patelnię. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu cytrynowego. Wrzucamy krewetki i smażymy przez chwilę z dwóch stron. Na koniec skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Krewetki układamy na wierzchu sałatki a pozostałym sosem polewamy całą sałatkę.
Sałatka owocowa z łososiem i krewetkami

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności