Opis przepisu

Oto kolejny doskonały przepis na każdą okazję, ponieważ równie dobrze spisze się zarówno na początek dnia, jak i wieczornej imprezy. Mowa o śledziku z dodatkami przeznaczonym do położenia na kanapce! Tak, dla wielu osób to niecodzienny pomysł, ale – co ciekawe – wywodzi się właśnie ze wschodniej Europy. Można go przyrządzić na wiele sposobów, ale ten przypadł nam do gustu szczególnie!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 12 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

1 słoik filetów ze śledzia z krojoną cebulką SuperFish
2 średnie zielone jabłka
1/2 szklanki drobno pokrojonej cebulki (można wymieszać np. dymkę z czerwoną cebulą)
3/4 szklanki śmietany
sól i pieprz
Dowolne pieczywo (polecamy ciemne lub chrupkie)

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Wyjmij filety śledzia ze słoika i pokrój je w drobną kostkę.
2. Obierz jabłka i również pokrój je w drobną kostkę.
3. Wymieszaj ze sobą dokładnie wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem.
4. Gotowe! Podawaj z pieczywem - najlepiej ciemnym lub chrupkim.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności