Przysmak dla dbających o linię – wafle ryżowe z łososiem i awokado
Opis przepisu
Czasami zrobienie pysznego podwieczorku zajmuje dosłownie dwie minuty. Tak jest właśnie w przypadku tej potrawy. Docenią ją szczególnie osoby dbające o linię i bezglutenowcy!
Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Składniki:
Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.
4 wafle ryżowe
1/2 awokado
100g łososia wędzonego na zimno SuperFish
Ulubione przyprawy
Opcjonalnie: 2 łyżeczki kaparów
Przygotowanie:
Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.
1. Obierz awokado i umieść je w dużym naczyniu. Następnie rozgnieć je ubijakiem do ziemniaków lub dużą łyżką.
2.
Na każdym waflu ryżowym ok. 2 łyżek awokado, a następnie 1/4 łososia. Dopraw ulubionymi przyprawami i ewentualnie dodaj kapary. Gotowe!
Na każdym waflu ryżowym ok. 2 łyżek awokado, a następnie 1/4 łososia. Dopraw ulubionymi przyprawami i ewentualnie dodaj kapary. Gotowe!
Zostaw recenzję