Opis przepisu

Okazuje się, że idealny finger food istnieje. A w dodatku jest bardzo prosty w przygotowaniu. W oryginalnym przepisie melonowi towarzyszy szynka prosciutto, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamienić ją na pysznego łososia wędzonego na zimno – chociażby w dymie klonowym.

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

Melon kantalupa lub miodowy
230g łososia wędzonego na zimno SuperFish
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Melona przetnij na pół, a następnie pokrój w dość szerokie plastry. Każdy z plastrów przetnij w pół w taki sposób, żeby powstały dwa kawałki o kształcie łódeczek. Z każdej łódeczki usuń pestki i błonkę – nie wyrzucaj! Łódeczki ułóż na talerzu.
2. Pestki melona oraz błonkę przełóż do sitka o drobnych oczkach i przy użyciu łyżki wyciśnij sok do miseczki.
3. Na każdej z łódeczek połóż plasterek łososia. Skropl sokiem z melona oraz odrobiną oliwy. Dopraw solą i pieprzem dla smaku.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności