Opis przepisu

Wyrazista sałatka z łososiem wędzonym, mixem sałat zielonych, kukurydzą, nektarynką, cebulą czerwoną, bobem wykończona delikatnym słodkim sosem na bazie miodu. Genialna do mięs jak i podawana osobno.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

100g łososia wędzonego
2 ogórki gruntowe
1 awokado
100g kukurydzy
40g kiełków jarmużu
Szczypta soli i pieprzu
Łyżka oliwy i soku z cytryny

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Awokado obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórek dobrze umyć i razem ze skórką pociąć na drobne paseczki. Łososia drobno pociąć.
Koktajlowa sałatka z łososiem wędzonym
2. Układać warstwami zaczynając od awokado następnie kukurydza, łosoś, ogórek i kiełki. Czynność powtórzyć. Podawać udekorowane plastrem cytryny.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.