Opis przepisu

Powoli rozpoczynamy sezon grillowy. Z tej przyczyny przygotowaliśmy dla Was przepis, którym zaskoczycie wszystkich uczestników imprezy w ogrodzie. Jego ogromną zaletą jest to, że możecie przygotować wszystkie składniki z wyprzedzeniem. Dzięki temu, podczas spotkania pozostanie tylko ułożyć „paczuszki” na grillu.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Grillowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

½ kg czerwonych ziemniaków
2 filety z łososia
Ok. 300 g niegotowanych krewetek, obranych
Ok. 200 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
2 średnie kolby kukurydzy, przekrojone na pół
2 łyżki oliwy z oliwek
1/4 łyżeczki przyprawy do owoców morza
1 średnia cytryna, pokrojona na 4 ćwiartki
sól i pieprz

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Rozdziel ziemniaki, łososia, krewetki, kiełbasę i kukurydzę na cztery kawałki wytrzymałej folii (prostokąty o wymiarach ok. 45x30 cm). Skropl olejem; dopraw przyprawami. Wyciśnij sok z cytryny na wierzch, a to co z niej zostanie włóż do paczuszki. Zawiń folię wokół mieszanki, szczelnie zamykając.
2. Grilluj pod przykryciem, na średnim ogniu 12-15 minut lub do momentu, gdy ryba zacznie się lekko kruszyć pod naciskiem widelca, krewetki staną się różowe, a ziemniaki zmiękną. Ostrożnie otwórz folię, aby umożliwić ujście pary. Podawaj z ulubionym sosem.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności