Opis przepisu

Klasyk w nowej, rybnej odsłonie z grillowanym sumem , cytryną i pikantnym sosem chili zamiast majonezu. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości, koniecznie skorzystajcie z tego przepisu.

Kategoria: Potrawy z sumem
Główny składnik: Sum
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

4 filety z suma
4 łyżki soku z cytryny, podzielone
1/4 łyżeczki ostrego sosu paprykowego
2 łyżki ketchupu
2 łyżki sosu chili
1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
8 kromek chleba pełnoziarnistego, opiekanych
4 liście sałaty
4 cienkie plasterki pomidora
4 plastry czerwonej cebuli

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. W małej misce wymieszaj sos chili, ketchup, sos paprykowy i 2 łyżki soku z cytryny. Odłóż na bok.
2. Polej filety pozostałym sokiem z cytryny oraz posyp pieprzem cytrynowym i solą. Posmaruj ruszt grilla (lub patelnię) małą ilością oliwy.
3. Ułóż suma na grillu (lub patelni) i smaż. Ułóż cztery kromki opiekanego pieczywa. Na każdą z nich połóż suma, sałatę, pomidora i cebulę. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem. Przykryj drugą kromką pieczywa. pod przykryciem na średnim ogniu.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2022 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności

Pliki cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dowiedz się więcej.