Wytrawne muffiny z wędzonym łososiem, szpinakiem, serem feta oraz pomidorkami

Piknikowe bądź śniadaniowe muffiny wypełnione po brzegi aromatycznym, wędzonym łososiem oraz kolorowymi dodatkami. Zdrowa i bardzo szybka alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Kto ma ochotę się wgryźć?

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 35 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Wytrawne muffiny z wędzonym łososiem, szpinakiem, serem feta oraz pomidorkami

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Piekarnik ustaw na temperaturę 180 stopni. Opcja góra-dół.
    2. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i zeszklij na odrobinie oleju. Dodaj szpinak i przesmaż przez chwilę, aż zielenina zmniejszy objętość.
    3. Wędzonego łososia SuperFish pokrój na mniejsze kawałki, a pomidorki na połówki.
    4. Odmierzone porcje mąk przesiej do miski. Wymieszaj starannie z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz pieprzu.
    5. W osobnym naczyniu wymieszaj mleko, jajko oraz olej.
    6. Do mokrych składników dodaj kawałki wędzonego łososia, szpinak oraz kawałki sera feta.
    7. Połącz w misce zarówno suche jak i mokre składniki.
    8. Masę przelej do gotowych foremek bądź wyłożonych papierem do pieczenia kokilek. Wierzch babeczek udekoruj kawałkami pomidora, łososia oraz serem feta.
    9. Piecz przez około 25 minut, aż do zrumienienia. Smacznego !
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności