Włoskie karnawałowe grzanki z wędzonym łososiem

Zbliża się domowe przyjęcie? To świetna okazja na podanie gościom czegoś, co nie zajmie Ci dużo czasu, a wyróżni się pewną ekskluzywnością. Tak jak te grzanki – niepozorne, łatwe w przygotowaniu, ale niecodzienne w smaku i bardzo, bardzo efektowne!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 60 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia włoska
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Włoskie karnawałowe grzanki z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Podgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
    2. W czasie nagrzewania pokrój bagietkę na kromki o grubości ok. pół centymetra. Obydwie strony każdej kromki posmaruj oliwą i ułóż na papierze do pieczenia. Piecz łącznie przez 15 minut, ale po ok. 10 minutach obróć każdą kromkę na drugą stronę.
    3. Po wyciągnięciu bagietki z piekarnika, przełóż wszystkie kromki na duży talerz i pozwól im przestygnąć.
    4. W niewielkim naczyniu wymieszaj serek śmietankowy z jalapeno, drobno posiekanym koprem, sokiem z cytryny, czosnkiem i solą. Tak powstałą mieszankę rozłóż równomiernie na każdej kromce (możesz użyć do tego łyżeczkę lub rękaw cukierniczy).
    5. Następnie ułóż na nich po równym kawałku wędzonego łososia.
    6. Udekoruj grzanki kaparami i pozostałym koprem. Gotowe!
    Kieszonki na grilla z łososiem
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności