Stek z tuńczyka z wiosenną sałatką

Jeśli masz ochotę na rybę, ale nieco inną niż tradycyjny pstrąg czy łosoś, doskonałym pomysłem będzie tuńczyk. Stek z tej ryby to wyśmienite danie – jest prosty w przygotowaniu i można go podawać z wieloma dodatkami.

Główny składnik: Tuńczyk
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Stek z tuńczyka z wiosenną sałatką

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Włóż steki z tuńczyka do szklanego naczynia i dolej 3 łyżki oliwy. Zrób to w taki sposób, aby każdy stek był polany oliwą. Odstaw na ok. 30 minut.
    2. Obierz ogórka i przekrój go wzdłuż na pół. Usuń nasiona, a następnie pokrój w małą kostkę. Wymieszaj z resztą składników (pomidor, chilli, pietruszka, dymka, sok z cytryny, łyżka oliwy), doprawiając według uznania.
    3. Rozgrzej patelnię i smaż na niej steki po ok. 2 minuty z każdej strony. Uwaga – nie dolewaj oliwy na patelnię. Po usmażeniu zdejmij steki z ognia i odstaw na 3-5 minut. Podawaj z sałatką.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności