Śledź w sosie cytrusowym z krążkami ziemniaczanymi

Jeśli lubicie nietypowe i zaskakujące połączenia smaków, ten przepis jest właśnie dla was!

Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Śledź w sosie cytrusowym z krążkami ziemniaczanymi

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Ugotuj ziemniaki a następnie je ugnieć.
    2. Namocz chleb w mleku i zostaw na kilka minut.
    3. Zmiksuj ziemniaki, cebulę, chleb oraz mleko, posól i popieprz. Dodaj rozpuszczone masło i ubite żółtka.
    4. Ubij białka na sztywno i dodaj do masy.
    5. Posmaruj okrągłą blaszkę masłem i posyp bułką tartą. Włóż masę i piecz w 190˚ do zarumienienia.
    6. Pokrój filety na kawałki i ugotuj w słonej wodzie al dente.
    7. Przygotowanie sosu cytrynowego:

    Rozpuść masło i dodaj mąkę, mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Dodawaj powoli bulion rybny ciągle mieszając. Ubij żółtka i dodaj do nich sól, dodaj do sosu powoli, ciągle mieszając. Nie gotuj po dodaniu jajek. Dodaj wyciśnięty sok z cytryny. Rybę połóż na środku krążka ziemniaczanego, następnie polej ją sosem cytrynowym.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności