Sardynki BBQ

Sardynki – przysmak w Portugali. Sos chermoula – przysmak prosto z Maroko. Razem tworzą prawdziwą eksplozję egzotycznych smaków. Smażone w ten sposób ryby mogą stać się przepyszną przystawką lub idealnie letnią przekąską na grillu ze znajomymi.

Główny składnik: Sardynki
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Grillowanie
Sardynki BBQ

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Posiekaj wszystkie składniki sosu (kolendra, pietruszka, czosnek, skórka z cytryny, kminek, papryka, chilli) i przełóż do jednej miseczki. Dolej oliwę, dopraw według uznania i odstaw.
    2. Rozgrzej grill (lub patelnię do grillowania). Każdą sardynkę dokładnie natrzyj oliwą i dopraw. Jeśli używasz grilla – nabij każdą sardynkę na szpikulec (od głowy do ogona). Jeśli używasz patelni – natnij rybę w kilku miejscach.
    3. Grilluj/smaż sardynki z każdej strony przez ok. 2-3 minuty, do czasu, aż będą ładnie przypieczone. Podawaj polane sosem.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności