Pesto z mniszka lekarskiego z wędzonym łososiem

Łatwe i szybkie pesto z mniszka z łososiem z dodatkiem cheddara i słonecznika.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Pesto z mniszka lekarskiego z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Liście mniszka umyć, osuszyć i posiekać, po czym umieścić w dużym wysokim pojemniku do blendowania. Dodać oliwę, wyciśnięty sok z limonki i czosnek, zmiksować.
    2. Dodać ziarna słonecznika i starty cheddar, ponownie zmiksować. Doprawić łyżką miodu oraz odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu, dokładnie wymieszać.
    3. Makaron ugotować w osolonej wodzie, po czym odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka, wymieszać z pesto. Łososia pokroić na cienkie paski.
    4. Makaron przekładać na przemian z paseczkami łososia do miseczek. Wierzch makaronu posypać startym cheddarem, a na koniec wyłożyć kilka paseczków wędzonego łososia. Pałaszować zdrowy obiad ze smakiem.
    Quesadillas z łososiem i sosem chipotle
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności