Pasta z wędzonego łososia z brioszkami do odrywania

Co otrzymamy, gdy połączymy kremową łososiową pastę z delikatnie słodkimi brioszkami? Smakowe niebo! Koniecznie spróbujcie! Ten przepis przyda się na weekendowe śniadanie, rodzinne spotkanie czy też imprezę ze znajomymi. Zaskoczcie bliskich i przygotujcie im to danie!

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: do 150 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
Pasta z wędzonego łososia z brioszkami do odrywania

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Łososia, serek, musztardę, natkę pietruszki oraz sok z cytryny umieścić w malakserze i zblendować. Wstawić do lodówki.
    2. Pokruszyć drożdże, zalać ciepłym mlekiem, dodać łyżkę cukru oraz łyżkę mąki. Wymieszać, przykryć i odstawić na 10 minut. W misce umieścić mąkę, jajka, pozostały cukier, sól. Dodać rozczyn. Wyrabiać ciasto przy użyciu miksera przez kilka minut, w trakcie dodać roztopione masło. Przykryć ciasto i odstawić na ok. godzinę.
    3. Ciasto zagnieść, podzielić na kilka części i formować kule. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia położyć na samym środku kokilkę (okrągłe naczynie ułożone do góry dnem). Wokół ułożyć kule z ciasta, zachowując między nimi niewielkie odległości. Przykryć ściereczką, odstawić na kilkanaście minut.
    4. Za pomocą pędzelka posmarować każdą brioszkę żółtkiem. Piec 25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu, wyjąć kokilkę, odwrócić i wypełnić pastą łososiową.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności