Niezawodny superfood – jajecznica z wędzonym łososiem

Dobra jajecznica to coś więcej niż kilka usmażonych jajek. Tak naprawdę można z niej zrobić najprawdziwszy superfood, który doskonale nastroi Cię na cały dzień. Jak? Wystarczy kilka odpowiednich dodatków – np. łosoś wędzony na zimno!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Niezawodny superfood – jajecznica z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Jeśli zamierzasz wykorzystać w tym przepisie pomidory - pokrój je w kostkę. Z kolei jeśli chcesz dodać awokado - obierz je i pokrój w plastry.
    2. Jeśli dodajesz pestki dyni, zacznij od uprażenia ich w rozgrzanym rondlu. Gdy zaczną strzelać, zdejmij je z ognia i przełóż na talerz.
    3. Rozgrzej olej na patelni. Jeśli chcesz wykorzystać szpinak i pomidory - podsmaż je na nim w pierwszej kolejności przez ok. 2 minuty. Na tym etapie dodaj również czosnek.
    4. Dodaj kurkumę, przyprawę curry i rozbij jajka na patelni. Zmniejsz ogień do średniego i energicznie mieszaj całość, aż zetną się tak, jak lubisz. Jajecznica gotowa! Podawaj z pociętym w paski łososiem wędzonym na zimno!
    5. Opcjonalnie: Przekrój 2 ciabatty na połówki. Ułóż na nich kolejno plastry awokado, jajecznicę, łososia wędzonego i dopraw ulubionymi ziołami. Gotowe!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności