Makaron w kremowym towarzystwie łososia i kurek

Połączenie łososia z kurkami trochę zaskakuje, ale to danie rewelacyjnie smakuje. Bardzo szybko się je przygotowuje, bo kiedy makaron się gotuje, grzybki podsmażamy, śmietanką zalewamy, świeżych ziół dokładamy i z makaronem mieszamy. Łososia tylko dodajemy i już jeść możemy.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Makaron w kremowym towarzystwie łososia i kurek

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Makaron gotuj w lekko osolonej wodzie na al dente, w tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Rada: kiedy makaron będzie lekko twardy, zacznij smażyć grzyby. Oczyść i osusz kurki. Posiekaj koperek, zieloną pietruszkę, łososia wędzonego SuperFish podziel na mniejsze kawałki.
    2. Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj kurki, podsmaż je 3-4 min, dopraw szczyptą soli. Wlej śmietankę, podgrzewaj 2 min, dodaj zioła i makaron. Delikatnie wymieszaj (śmietanka lekko się zredukuje). Patelnię zdejmij z ognia. Dodaj kawałki łososia, połącz składniki i dopraw pieprzem do smaku.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności