Opis przepisu

Połączenie łososia z kurkami trochę zaskakuje, ale to danie rewelacyjnie smakuje. Bardzo szybko się je przygotowuje, bo kiedy makaron się gotuje, grzybki podsmażamy, śmietanką zalewamy, świeżych ziół dokładamy i z makaronem mieszamy. Łososia tylko dodajemy i już jeść możemy.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

100 g łososia atlantyckiego wędzonego w dymie dębowym SuperFish
200 g makaronu np. muszle, świderki
150 g małych kurek
2 łyżki oleju rzepakowego z czosnkiem i bazylią
Ok. 130 ml słodkiej śmietanki 30%
Sól do smaku
Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Świeży koperek
Świeża zielona pietruszka

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Makaron gotuj w lekko osolonej wodzie na al dente, w tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Rada: kiedy makaron będzie lekko twardy, zacznij smażyć grzyby. Oczyść i osusz kurki. Posiekaj koperek, zieloną pietruszkę, łososia wędzonego SuperFish podziel na mniejsze kawałki.
Makaron w kremowym towarzystwie łososia i kurek
2. Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj kurki, podsmaż je 3-4 min, dopraw szczyptą soli. Wlej śmietankę, podgrzewaj 2 min, dodaj zioła i makaron. Delikatnie wymieszaj (śmietanka lekko się zredukuje). Patelnię zdejmij z ognia. Dodaj kawałki łososia, połącz składniki i dopraw pieprzem do smaku.
Makaron w kremowym towarzystwie łososia i kurek

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności