Łososiowo-buraczany tatar z kozim serem i tymiankiem

Prosta i szybka w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowna potrawa. Burak i kozi ser to znane i sprawdzone połączenie. Dodatek wędzonego łososia i świeżego tymianku sprawia, że całość wkracza na najwyższy poziom. Takie danie mogłoby być zaserwowane jako przystawka w dobrej restauracji – Ty możesz przyrządzić je w domowym zaciszu. Potrzebne będzie jedynie kilka składników!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Łososiowo-buraczany tatar z kozim serem i tymiankiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Pokroić ugotowanego buraka w drobną kosteczkę. To samo zrobić z łososiem. Przełożyć do miski, dodać sok z limonki, odrobinę soli i pieprzu. Mieszać całość przez dłuższą chwilę. Posmakować czy dodana ilość przypraw nam odpowiada, w razie w dodać ich większą ilość. Tatar można uformować z użyciem kokilki. Podać z kozim serkiem oraz świeżym tymiankiem.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności