Opis przepisu

Prosta i szybka w przygotowaniu a jednocześnie bardzo efektowna potrawa. Burak i kozi ser to znane i sprawdzone połączenie. Dodatek wędzonego łososia i świeżego tymianku sprawia, że całość wkracza na najwyższy poziom. Takie danie mogłoby być zaserwowane jako przystawka w dobrej restauracji – Ty możesz przyrządzić je w domowym zaciszu. Potrzebne będzie jedynie kilka składników!

Kategoria: Gotowe w 15 minut
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 15 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

100g łososia atlantyckiego wędzonego w dymie dębowym Superfish
100g ugotowanego buraka
Sok z 1/4 limonki
Kremowy ser kozi (ok. 100g)
Świeży tymianek
Sól, pieprz

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Pokroić ugotowanego buraka w drobną kosteczkę. To samo zrobić z łososiem. Przełożyć do miski, dodać sok z limonki, odrobinę soli i pieprzu. Mieszać całość przez dłuższą chwilę. Posmakować czy dodana ilość przypraw nam odpowiada, w razie w dodać ich większą ilość. Tatar można uformować z użyciem kokilki. Podać z kozim serkiem oraz świeżym tymiankiem.
Łososiowo-buraczany tatar z kozim serem i tymiankiem

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności