Łososiowe kotleciki

Jeśli masz ochotę na coś lżejszego od panierowanej ryby z ziemniakami, koniecznie spróbuj tych prostych hamburgerów z łososia. Dodaj do nich nieco imbiru, sosu sojowego i kolendry, a całość nabierze delikatnie orientalnego posmaku.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Grillowanie
Łososiowe kotleciki

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Umieść łososia w pojemniku robota kuchennego. Dodaj pastę curry, imbir, sos sojowy i posiekaną kolendrę. Zmiksuj całość przy użyciu nakładki siekającej. Jeśli nie posiadasz malaksera, to drobno posiekaj łososia i przełóż go do miski. Następnie dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj całość drewnianą łyżką lub rękoma. Z powstałej masy uformuj 4 kotleciki.
    2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie smaż burgery przez 4-5 minut z każdej strony, do czasu aż będą chrupiące.
    3. W międzyczasie, za pomocą obieraczki obierz marchewki i ogórka, a następnie potnij je w cienkie plasterki (wzdłuż). Wymieszaj z octem i cukrem, a następnie dodaj liście kolendry. Kotleciki podawaj z surówką oraz ryżem.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności