Karrysild – śledziowa sałatka curry z Danii

Śledzie w curry to tradycja na duński świąteczny obiad. Śledź podaje się z krążkami cebuli, gałązkami kopru i jajkiem na pół ugotowanym na twardo – najlepiej zimnym sznapsem. Naszym zdaniem, ta propozycja jest tak pyszna, że śmiało możecie ją przygotować poza sezonem świątecznym.
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 35 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia skandynawska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Karrysild – śledziowa sałatka curry z Danii

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Upraż przyprawy na suchej patelni, aż zaczną pachnieć.
    2. Dodaj je do pozostałych składników zalewy, zagotuj a potem gotuj przez 15 min na małym ogniu.
    3. Wystudź zalewę.
    4. Zalej pokrojone śledzie i wstaw do lodówki na przynajmniej 3 dni, najlepiej na tydzień. Śledzie powinny zostać w całości przykryte zalewą.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności