Filety z sandacza w towarzystwie szparagów i buraczków

Rybno-warzywne połączenia nigdy nie wychodzą z mody. Tym lepiej, jeśli składniki są sezonowe. Jeśli jednak nie jesteś fanem szparagów (lub po prostu nie będą one dostępne), śmiało możesz zamienić je np. kalafiorem czy pieczonymi ziemniakami.

Czas całkowity: do 120 minut
Poziom trudności: Trudny
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Filety z sandacza w towarzystwie szparagów i buraczków

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Obierz buraki i pokrój je w kostkę. Następnie dopraw solą i octem. Gotuj przez ok 40 minut.
    2. Kilka kawałków (zależy od intensywności smaku jaką chcesz uzyskać) zmiksuj ze śmietaną, solą, oliwą z oliwek i kilkoma kroplami soku z cytryny.
    3. Ugotuj szparagi – wstaw je do wysokiego garnka i zalej wodą. Dodaj łyżeczkę cukru i soli. Gotuj ok. 8-10 minut lub 3-4 minuty od zagotowania wody. Uważaj – szparagi łatwo przegotować!
    4. Filety sandacza dopraw solą i smaż na patelni od strony skóry do momentu, w którym będzie szklista. Następnie przełóż filety na drugą stronę i smaż, do uzyskania lekko złotego koloru.
    5. Układanie na talerzu zacznij od sosu. W następnej kolejności połóż szparagi i buraczki, a na sam wierzch rybę.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności