Zupa dyniowa z wędzonym łososiem

Zupa dyniowa to absolutny hit każdej jesieni. Niesamowicie rozgrzewa i nadaje przyjemny aromat całemu mieszkaniu. I oczywiście doskonale smakuje! Co ciekawe, wcale nie trzeba się z jej gotowaniem ograniczać do sezonu na dynie. I idealnie pasuje do niej wędzony łosoś!

Kategoria: Zupy
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Średni
Ilość porcji: dla 3 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Zupa dyniowa z wędzonym łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Odetnij górną część dyni i wyciągnij do naczynia cały miąższ z pozostałego kawałka.
    2. Obierz ziemniaki i marchewkę i pokrój je w dość drobną kostkę. Cebulę i czosnek po obraniu potnij w plastry. Wszystkie te warzywa umieść w dużym rondlu, zalej wodą, dodaj szczyptę soli i pieprzu cayenne, a także nieco więcej curry. Gotuj przez ok. 20 minut.
    3. W międzyczasie pokrój łososia na małe plastry.
    4. Gdy dynia i ziemniaki będą już miękkie, zblenduj całą zupę - uzyskasz w ten sposób jednolity krem. Dopraw go wedle swojego smaku.
    5. Przed podaniem ułóż kawałki łososia na dnie głębokich talerzy i zalej powstałym kremem. Udekoruj natką pietruszki. Gotowe!
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności