Opis przepisu

Delikatny, puszysty omlet szpinakowy w połączeniu z łososiem, serkiem i warzywami idealnie sprawdzi się na śniadanie.

Kategoria: Śniadania
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 1 osoby
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie

Składniki:

Kliknij w składniki, które masz aktualnie w swoim domu, żeby zaznaczyć je i ułatwić sobie stworzenie listy zakupów! Kolejne kliknięcie odznaczy je ponownie.

40g mąki żytniej
2 jajka
garść szpinaku
sól
pół opakowania łososia wędzonego na zimno Super Fish
serek śmietankowy
pomidor
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Kliknij w etap, który już za Tobą, aby oznaczyć go jako wykonany, co ułatwi Ci dalsze kroki! Kolejne kliknięcie odznaczy go ponownie.

1. Mąkę, szpinak, jajka i sól blendujemy w misce na gładką masę.
Zielony omlet z łososiem
2. Patelnię smarujesz oliwą, rozgrzewamy i wlewamy naszą masę na omlet. Smażymy z obu stron pod przykryciem.
3. Gotowy omlet smarujemy serkiem śmietankowym, dekorujemy łososiem i pomidorami.

Zostaw recenzję

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności