Zielone roladki z łososiem

Zielone roladki z łososiem to przekąska, która „ucieszy” zarówno podniebienie jak i oczy. Wszystko to, co kolorowe, zawsze przykuwa uwagę, więc warto zaskoczyć mile swoich domowników, jak i gości, przygotowując smaczne a do tego kolorowe przekąski, takie jak właśnie zielone roladki z łososiem.

Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Zielone roladki z łososiem

Składniki przepisu

Przede wszystkim sprawdź, czy masz wszystkie niezbędne składniki do tego przepisu. Zwróć uwagę na ilości!

Instrukcja przygotowania

Następnie postępuj zgodnie z instrukcjami!

    1. Szpinak rozmrozić. Ser żółty zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Tabletkę spiruliny rozgnieść na proszek. Do miski przesiać mąkę. Dodać przyprawy, sproszkowaną spirulinę, odrobinę oliwy oraz mleko w takiej ilości, żeby powstało rzadkie ciasto naleśnikowe.
    2. Dokładnie mieszamy. Dodajemy starty ser, szpinak i ponownie mieszamy. Patelnię delikatnie natłuszczamy i dobrze rozgrzewamy. Smażymy kolejno naleśniki, do wyczerpania ciasta.
    3. Serek śmietankowy mieszamy z odrobiną białego chrzanu i świeżego, posiekanego koperku. Doprawiamy solą do smaku.
    4. Paprykę żółtą kroimy na słupki. Oddzielamy listki pietruszki od łodyg.
    5. Naleśniki smarujemy raz serkiem śmietankowo-koperkowo-chrzanowym, raz serkiem z suszonymi pomidorami. Układamy na brzegu każdego naleśnika, po całej jego szerokości, kawałki łososia wędzonego SuperFish, na to słupki żółtej papryki oraz listki świeżej natki pietruszki. Każdy naleśnik zwijamy delikatnie na kształt rolady.
    6. Roladki naleśnikowe z łososiem kroimy ostrym, gładkim nożem na mniejsze porcje uważając, żeby zbytnio nie przyduszać ich w trakcie krojenia. Układać na talerzu tak, żeby było widać przekrój roladek.
Copyright © 2024 Wpływa Ryba. All Rights Reserved. Zaprojektowano przez Jump Group
Mapa strony   |   Regulamin i Polityka prywatności